VEELGESTELDE VRAGEN

Transparantie met de consument staat bij ons hoog in het vaandel. Met hen delen we onze voortgang mee. Ook geven we hen een duidelijk beeld weer van de stappen die we als merk ondernemen op het gebied van duurzaam handelen.

We zullen jaarlijks verslag uitbrengen over de voortgang van onze duurzaamheidsdoelen en updates plaatsen op onze social media en via digitale communicatiekanalen. Om ervoor te zorgen dat de gegevens over onze duurzaamheidsaanpak kloppen en op feiten zijn gebaseerd, laten we deze gegevens steeds eerst door onafhankelijke auditors nakijken.
Niet alleen Maubelline NY, maar de hele beautybranche staat voor een grote uitdaging wat het concept 'duurzaamheid' betreft. Eén van onze grote troeven op het gebied van duurzaamheid zijn onze verpakkingen. In onze recyclingfaciliteiten lukt het vaak niet om het merendeel van onze make-upproducten te recyclen. Die verpakkingen zijn namelijk vaak te klein (minder dan 20 ml inhoud) en bestaan doorgaans uit een veelvoud van verschillende materiaalsoorten, wat het recyclen ervan bemoeilijkt.

Wij streven ernaar methoden te ontwikkelen die recycling van make-up in de toekomst mogelijk maken. Om die reden investeren we, in partnerschap met de prominente financieringsgroep 'South Pole', $5 miljoen tussen nu en 2030 om de ontwikkeling van recyclingtechnieken en -processen te ondersteunen.
 
Maybelline NY is voortdurend op zoek naar bestanddelen die op een duurzame en verantwoorde manier zijn verkregen. In een aantal van onze producten verwerken we bestanddelen die afkomstig zijn van duurzaam beheerde bronnen, waaronder karitéboter, cacaoboter, rijstzemelenolie en sesamzaadolie. Door deze aanpak kunnen we garanderen dat onze bestanddelen worden verkregen via toeleveringsketens die de biodiversiteit respecteren en de milieu-impact beperken. Tot de methoden van Green Science van Maybelline NY behoren de nauwkeurige teelt, transformatie en formulering van bestanddelen d.m.v. praktijken en technieken die bijdragen tot een kleinere ecologische voetafdruk en die het gebruik van chemicaliën tot een minimum beperken. Chemie wordt vaak geassocieerd met alles wat kunstmatig of synthetisch van aard is. Dit idee versterkt dan weer bepaalde vooroordelen, zoals 'chemische stoffen zijn schadelijk, maar natuurlijke stoffen daarentegen zijn goed!' Niets is minder waar. Sterker nog, door een materiaal op chemische aan te passen, kun je de kwaliteit en reproduceerbaarheid ervan vaak beter beheersen. De kwaliteit van natuurlijke bestanddelen hangt onder andere af van het klimaat en de omgeving waarin ze zijn gekweekt.

Al onze producten, of ze nu zijn samengesteld op basis van synthetische bestanddelen, bestanddelen van natuurlijke oorsprong of overige, worden onderworpen aan strikte veiligheidstests, waarbij rekening wordt gehouden met de gebruiksomstandigheden: het productgebruik en -regelmaat en de hoeveelheid verwerkte bestanddelen in de formules.
Alle producten van Maybelline moeten een streng evaluatieproces doorlopen geleid door deskundigen en uitgevoerd door onze 'Research & Innovation'-afdeling om er zeker van te zijn dat ze voldoen aan onze veiligheidsnormen. Maybelline beschikt over diepgaande kennis omtrent de gebruikte grondstoffen, met inbegrip van hun kwaliteit en oorsprong. Om een veilig gebruik van grondstoffen in eindproducten te garanderen, werken we samen met diverse deskundigen teneinde deze grondstoffen aan een uitvoerige kwaliteitsbeoordeling te onderwerpen. Vervolgens voeren we verschillende test uit wat de huidverdraagzaamheid van het product betreft, in samenwerking met gespecialiseerde externe laboratoria en onderzoekscentra om de veiligheid van het product te bepalen.
Wil je graag meer weten of je Maybelline-lievelingsproducten? Neem dan eens een kijkje naar de sectie 'DE SAMENSTELLING VAN ONZE PRODUCTEN'.