Hoe een vlekkeloze lijn trekken met eyeliner?

Dessiner un trait d

Eyeliner is een onmisbaar accessoire in je make-uptas. En toch door velen gevreesd. Ja, op het eerste zicht lijkt eyeliner moeilijk aan te brengen, maar in werkelijkheid is er niets makkelijker! Ontdek hier onze tips voor een betoverende look en neem een vlekkeloze start!

Eyeliner1

Tip #1: Kies de eyeliner-formule die bij jou past

Potlood, gelpotje, stift eyeliner of vloeibare eyeliner … De dag van vandaag zijn er heel wat verschillende soorten eyeliner te vinden. Toch hebben al die vormen en texturen slechts één zelfde doel: onweerstaanbare ogen.


• Gel of crème: de beste eyeliner volgens make-upartiesten

Bij deze sterkere formule in een potje hoort een onmisbaar gebogen borsteltje. Perfect voor vormgeving naar wens! Vandaar dat het de favoriet van professionals is. Let wel: hiervoor zijn wat geduld en behendigheid vereist.

• Stift eyeliner: de perfecte eyeliner voor beginners

De stift eyeliner is makkelijk aan te brengen. Hij ligt goed in de hand en zijn flexibele punt laat je toe om snel en efficiënt een lijn te trekken. Ben je gehaast? Deze eyeliner heeft als extra voordeel dat hij snel droogt om uitlopen te voorkomen.

• Vloeibare eyeliner: de ultieme basis

De nummer één voor velen! Vloeibare eyeliner verbaast namelijk met precieze lijnen en intense kleuren. Gezien het grotere risico op uitglijden, vraagt dit type eyeliner eerder om een geoefende hand.

Aan nieuwsgierige beginners raden we aan eerst een lijn te trekken met een stift eyeliner alvorens de vloeibare eyeliner aan te brengen.

Eyeliner2

Tip #2: Let bij het aanbrengen van eyeliner op je lichaamshouding

Welk type eyeliner je ook kiest, het aanbrengen ervan vereist sowieso een minimum aan finesse en precisie. de eerste stap om dit te bereiken, is je lichaam in een stabiele positie plaatsen:

• Plaats de spiegel iets lager om je ogen goed open te kunnen houden tijdens het aanbrengen van de eyeliner en de lijn mooi te kunnen volgen.
• Als je geen verplaatsbare spiegel hebt, kan je voor een geslaagd resultaat best je hoofd wat naar achter kantelen als je voor de wandspiegel staat.
• Leun op je elleboog om trillingen te voorkomen.
• Plaats de hand waarmee je de eyeliner aanbrengt op je wang voor meer stabiliteit.

Eyeliner3

Tip #3: Een onberispelijke eyelinerlijn trekken, stap voor stap

Gedaan met al die vooroordelen! Het aanbrengen van eyeliner is lang niet zo ingewikkeld of moeilijk als het lijkt. Stift, penseel of vloeibare eyeliner: je brengt ze allemaal op dezelfde manier aan, namelijk van binnen naar buiten. Volg deze 6 stappen om een lijn te trekken, zonder naar een sjabloon te grijpen:

1. Verwijder overtollig product van de punt of de borstel.
2. Begin met het aanbrengen van eyeliner in de binnenhoek van het oog, of in het midden van het ooglid, al naargelang je stijl.
3. Breng de eyeliner beetje bij beetje op de wimperlijn aan. Trek de lijn niet in een keer. Ga voor kortere stippellijnen die uiteindelijk in een dunne doorlopende lijn resulteren.
4. Teken de ‘komma’, van de eyelinerstreep op de buitenhoek van je oog. Wees wel voorzichtig: het doel van de eyeliner is je een open blik te bezorgen – de komma moet dus naar omhoog. Ze vertrekt vanuit de ooghoek in de richting van de buitenste punt van de wenkbrauw. Maak ze langer of korter al naargelang je persoonlijke stijl en pak uit met onweerstaanbare ogen.
5. Ga nog eens over je eyelinerlijn om de lijn te perfectioneren of dikker te maken als je daar zin in hebt. Een fijne lijn voor natuurlijke make-up en een dikkere voor een gesofisticeerde look.
6. Panikeer niet bij een uitschuiver! Met een vochtig katoenen watje of eentje gedrenkt in make-upremover, kan je dit makkelijk opvangen. Deze tip is goed gekend bij alle professionele visagisten.

Nu je al onze tips kent, kan je aan de slag! Vind onze eyeliners in de uitgebreide selectie online of in een van onze verkooppunten en ga voor een betoverende blik!

Oeps, je bent blijkbaar nog niet aangemeld! Alstublieft Of Een account aanmaken.