Hoe oogschaduw aanbrengen in 6 simpele stappen?

BeautyLook

Oogschaduw aanbrengen is een essentieel onderdeel van onze dagelijkse make-up routine. Toch maken velen van ons niet ten volle gebruik van hun oogschaduwpalet. Te ingewikkeld? Neen hoor! We onthullen onze eigen tips die je op weg helpen om je ogen perfect te accentueren, voor welke look dan ook.

Hoe kies je oogschaduw?

Het eerste dat je moet weten is dat er twee soorten oogschaduw bestaan: matte oogschaduw en iriserende oogschaduw (met parelmoer). Een matte oogschaduw is perfect als je op zoek bent naar een elegante en stijlvolle look. De uitgesproken kleuren en de fluwelen afwerking geven je ogen de gracieuze en intense look die je zoekt. Let wel op, met matte oogschaduw is er weinig ruimte om te experimenteren en voor je hieraan begint heb je best al wat ervaring nodig met matte oogschaduw. 

Voor een lichte en stralende look, kies je best een iriserende oogschaduw die rijk is aan licht reflecterende pigmenten. Daarmee laat je je ogen de hele dag lang, tot diep in de nacht oplichten voor een stralende blik, die glanst van zelfvertrouwen! Iriserende oogschaduw is ook romiger en hecht makkelijker op je huid dan matte oogschaduw. 

Kies voor je begint één, twee of drie kleuren die je wilt combineren, vier als de gelegenheid het toelaat. Let wel, ga voor kleuren die de kleur van je ogen versterken.

Welk penseel moet ik gebruiken om oogschaduw aan te brengen?

Net zoals het kiezen van een juiste kleur, is het kiezen van het correcte penseel essentieel om je oogschaduw goed aan te brengen. Er zijn twee kwasten die je nodig hebt tijdens het aanbrengen van je oogmake-up: een platte kwast (of shader) en een blendingkwast. 

De platte kwast gebruik je om nauwkeurig en overvloedig oogschaduw aan te brengen op je ooglid. Met de zachte haren en de afgeronde punt van een blendingkwast meng je de verschillende kleuren op je huid, voor een perfecte kleurovergang.

Hoe breng ik mijn oogschaduw aan als een pro?

Nu je weet hoe je de kleuren van je oogschaduw moet kiezen en welke kwasten je moet gebruiken is het tijd om antwoord te geven op onze volgende vraag ”Hoe breng je oogschaduw goed aan?”

1. Je begint eerst met het aanbrengen van een primer op je ooglid, zo egaliseer je de kleur van je huid en zorg je ervoor dat je oogmake-up langer blijft zitten. Als je geen primer in je make-up tasje hebt zitten, of je weet niet wat het is, geen paniek, er bestaan multifunctionele concealers en die zeker zullen volstaan.
2. Nadat je de primer hebt opgesmeerd, breng je de eerste laag oogschaduw op je ooglid aan met de platte kwast. Dat doe je van de binnenste ooghoek tot aan het wenkbrauwbeen.
3. Kies je één kleur oogschaduw? Ga dan direct naar stap 5. Ga je voor een intense look, dan raden wij je een donkere oogschaduw aan, voor een levendige blik die je ogen accentueert. Breng met het platte penseel de oogschaduw aan op het beweeglijke ooglid en meng ze met de eerste kleur die je eerder hebt aangebracht.
4. Omlijn de oogzone met de donkerste kleur die je gekozen hebt en accentueer de plooi in je buitenste ooghoek. Afhankelijk van hoe je je voelt kan je de donkere tint ook naar de punt van je wenkbrauw brengen voor een onweerstaanbaar doe-eye-effect. Gebruik hiervoor steeds je platte borstel.
5. Meng de verschillende kleuren van de oogschaduw voor een weergaloos kleurverloop.
6. Tenslotte nog een beetje mascara om je ogen te accentueren en je bent klaar om iedereen omver te blazen met je blik!

Voor een onberispelijke make-up look, welke look je ook kiest, de beste oogschaduw vind je in onze ruime selectie op deze website of in onze verdeelpunten.

Oeps, je bent blijkbaar nog niet aangemeld! Alstublieft Of Een account aanmaken.