EYESHADOW 101

HOE BRENG JE OOGSCHADUW AAN?

EXPERT TIPS TUTORIALS

 

Oogschaduw is FUN. Het is kleurrijk, heeft een coole textuur, voelt fijn aan en geeft je een volledig nieuwe look. Uiteraard spelen trends een grote rol. Als je naar oude foto's kijkt, kun je zo zien uit welk decennium ze komen, alleen al aan de hand van de oogschaduw. Aan de andere kant zullen de smokey eyes en clean nude look die vandaag zo populair zijn, binnen vijftig jaar vast ook nog hoge toppen scheren.

HOE BRENG JE OOGSCHADUW AAN? - IN POEDERVORM

 

Vroeger bestond er slechts één type oogschaduw: in poedervorm. Poederoogschaduw is trouwens nog steeds de populairste oogschaduw. Ze voelt zijdezacht aan, blijft goed zitten en is - echt waar - verkrijgbaar in alle kleuren, tinten, finishes en dieptes die je je maar kunt voorstellen. Met haar veelzijdigheid en eindeloze mogelijkheden is het ook de favoriet van professionele make-upartiesten.

Als je met make-up wilt experimenteren, is er dan ook niets beter dan een groot, prachtig oogschaduwpalet. Wel heb je er (meestal toch) minstens één oogschaduwborsteltje voor nodig. Droom je van complexere looks? Dan zal je meerdere kwasten uit de kast moeten halen (dun of dik, kwasten voor donker oogschaduw en andere voor lichtere).

Overlaad je borsteltje echter niet met kleur. Zwiep het gewoon 2-3 keer over de oogschaduw en tik er dan het overtollige poeder af (in een schoon zakdoekje). Daarna kun je de kleur op je oogleden aanbrengen: van de binnenooghoek naar buiten toe. Et voilà! Je hebt je oogschaduw aangebracht.

 

HOE BRENG JE OOGSCHADUW AAN? - IN CRÈMEVORM

 

Crèmeoogschaduw, zoals onze Color Tattoo Up To 24 Hr Longwear Cream Eyeshadow, is een nieuwere en vingervriendelijkere vorm van oogschaduw. Je brengt ze makkelijk aan en hoeft ze alleen maar met een schone vinger over je oogleden te wrijven. Als je een intenser resultaat wil, kan je verschillende laagjes aanbrengen of je houdt het bij een vluchtig veegje voor een naturel effect.

Er is ook nog een derde optie. Wat dacht je van cream-to-powder oogschaduw, zoals onze Color Strike Cream-To-Powder Eyeshadow Pen. Hierbij verandert de oogschaduw van crème in poeder. Beweeg de zachte punt over je ooglid zodat er een rijkelijke laag in een gladde, gelijkmatige kleur achterblijft. Aangezien je hiervoor geen borsteltje of schone vinger nodig hebt, is dit formaat ideaal om op reis of snel-snel onderweg te gebruiken!

 

HOE KIES JE DE KLEUR VAN JE OOGSCHADUW?

 

Beige-, crème- en bruintinten staan iedereen goed.— Je zult dan ook een miljoen soorten prachtige oogschaduw in die tinten vinden. Wat denk je bijvoorbeeld van ons Nudes of New York Eyeshadow Palette? Er is een basistrio van oogschaduwtinten waar je steeds op kunt vertrouwen: 1) een neutrale nudetint die bij je huid past, 2) een lichtere, neutrale schakering om op het wenkbrauwbot te gebruiken. Die doet dienst als highlighter. En dan 3) een donkere neutrale kleur om als liner te gebruiken of om donkerdere, sensuelere looks te creëren. Deze drie licht-medium-donkere tinten liggen aan de basis van zo goed als elke look die je ziet.

Met onze Virtual Try On-tool kun je alle oogschaduwtinten uitproberen.

 

WAAR BRENG JE OOGSCHADUW AAN?

 

Bij het opdoen van oogschaduw begin je altijd bij de oogleden. Doe je ogen altijd dicht, zodat er niets in je ogen terechtkomt. Ongeacht of je met crème of poeder werkt, breng je altijd eerst een neutrale tint aan die bij je eigen teint past. Bedek je volledige ooglid dus altijd eerst met een laag neutrale oogschaduw. Zo wordt je teint gelijkmatig en leg je een basis waarop de daaropvolgende kleuren zich kunnen vasthechten. Oogleden zijn soms een beetje vochtig, zo'n basis houdt de kleur glad en egaal. Dit alles geldt ook als je voor een niet-neutrale look gaat.