Hoe donkere kringen verminderen en verbergen?

Josephine_maybelline-instant-anti-age

Blauw, bruin, roze, … Donkere kringen komen in verschillende kleuren en gradaties voor. Eén ding hebben ze wel allemaal gemeen: ze werpen een donkere schaduw rond je ogen. En ze camoufleren of laten verdwijnen met de juiste concealer is niet altijd even evident. Daarom reikt Maybelline je enkele oplossingen aan om komaf te maken met die donkere kringen en je ogen opnieuw te laten stralen.

Publieke vijand #1: donkere kringen

Wil je de strijd met de vijand aangaan? Dan moet je hem eerst leren kennen! Donkere kringen onder de ogen kunnen, afhankelijk van persoon tot persoon, roze, bruine of blauwe tinten aannemen. Door hun onfraai kleurpallet laten ze je er vermoeid uitzien en worden ze bovendien ook heel snel opgemerkt. En welke huidskleur je ook hebt, donkere kringen kunnen je het leven zuur maken! 

De schuldige? De dunne huid rond het oog! Wist je dat deze gemiddeld 4 keer dunner is dan de rest van de huid van je lichaam? Daardoor is de epidermis onder het oog een waar venster voor wat er onderliggend gebeurt. Een slechte bloedcirculatie of een opeenhoping van melanine (een organisch pigment in de huid) volstaat om alle kleuren van de regenboog te laten verschijnen. Resultaat: donkere kringen onder de ogen die ons weerhouden van het leven rooskleurig in te zien. 

Daarom is het belangrijk om bepaalde factoren die donkere kringen in de hand werken, te vermijden en er vooral ook een gezonde levensstijl op na te houden. Ten eerste: wees niet karig met nachtrust, maar slaap minstens 8 uur per nacht. Tracht ook evenwichtig te eten en vermijd zoveel mogelijk elke vorm van stress. Want donkere kringen voorkomen, is nog altijd beter dan ze te moeten camoufleren met een concealer.

De juiste trucjes om donkere kringen te verminderen

Online geen gebrek aan huis-tuin-en-keukenmiddeltjes om komaf te maken met donkere kringen: komkommerschijfjes, theezakjes, lepels uit de vriezer, ijsblokjes, … De lijst gaat eindeloos door! Toch is er om je look te boosten niets beter of efficiënter dan een crème die op maat van de gevoelige oogcontouren is geformuleerd. Masseer bij het aanbrengen zachtjes de zone onder de ogen om afvalstoffen af te voeren, het weefsel te laten herleven en de bloedcirculatie te versterken. Blijven de donkere kringen desondanks toch de kop opsteken? Geen paniek, met een goede concealer kan je wat er nog zichtbaar van is, zeker verbergen.

De finishing touch: concealer om donkere kringen te camoufleren

Concealer is speciaal ontwikkeld om donkere kringen te verbergen. Het is ook het ultieme wapen om komaf te maken met aanhoudende donkere kringen. Om het uitzicht te verhelderen, kies je best een concealer die iets lichter is van tint dan je eigen huidskleur. Breng vervolgens een vloeibare foundation aan. 

Geef de voorkeur aan een formule verrijkt met decongestivum (ontzwellende ingrediënten), zoals de Instant Anti-Age Eraser, om te profiteren van anti-vermoeidheidboost. Zijn textuur kruipt niet in de huidplooien en wordt gelijkmatig glad voor een natuurlijk resultaat. De gepatenteerde micro-applicator van de concealer garandeert een uiterst gerichte toepassing voor een perfecte blending. En de Instant Anti-Age Eraser heeft zelfs nog meer trucjes voor je in petto. Deze slimme concealer is een echte multitasker: donkere kringen camoufleren, imperfecties corrigeren, modelleren en de teint verhelderen… Geen wonder dat het de best verkochte concealer is in België en Europa! Hij kan het allemaal! 

 Je komt voor de dag met een sublieme blik en – mooi meegenomen – ziet eruit alsof je 12 uur hebt geslapen!

Lijntekening onder het oog waar je de Maybelline

Onze concealers

Ontdek de correctors en concealers van Maybelline New-YorkOeps, je bent blijkbaar nog niet aangemeld! Alstublieft Of Een account aanmaken.